България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

49 филма включва програмата на кино-литературния фестивал "Синелибри 2021"

Има и онлайн вариант на фестивала, в който са включени 21 заглавия

01.10.2021 | 09:42 Редактор: Елеонора Танева

В събота се открива седмото издание на кино-литературния фестивал "Синелибри". Откриването ще бъде в Зала 1 на НДК в 19:00 часа с пищен танцов спектакъл. 

"Синелибри 2021" ще премине под знака на "Божествена комедия", тази година отбелязваме 700 години от смъртта на Данте. Откриването ще бъде божествено. Със сигурност се очертава да гледаме качествено кино", заяви мениджърът на фестивала Александра Александрова в студиото на "България сутрин". 

Първата прожекция ще бъде на новия филм на Пол Верховен "Бенадета", който сега е създал още по-дързък филм от "Първичен инстинкт". 

"Филмът разказва историята на първата хомосексуална двойка жени, позната в литературата. Филмът беше показан на кинофестивала в Кан, много критици обвиниха Пол Верховен, че търси скандал за пореден път. Той отговори, че разказва една истинска история, за която като чул, преценил, че ще бъде страхотен филм", сподели Александрова.

"Синелибри 2021" включва 49 заглавия, които могат да бъдат гледани от 2 до 31 октомври. Има комедии, драми, анимации, които не са само за деца. Два от акцентите са "Къде е Ане Франк" и "Щипалката и вещицата". 

"Едно от заглавията, които трябва да се видят, е новият филм на Шон Пен - "Денят на флага", който той режисира и участва в главната роля. В него той си партнира със своята дъщеря", уточни Александрова пред Bulgaria ON AIR.

Тази година има и онлайн вариант на фестивала, в който са включени 21 филма.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК