България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Стенли - част от неочаквано трио с вдъхновяващата песен "Където няма време"

Изпълнителят подготвя концерт, посветен на 40 г. от качването му на сцена

18.11.2021 | 09:17 Редактор: Елеонора Танева

Станислав Сланев - Стенли, Любо Киров и Христо Мутафчиев се събраха и направиха вдъхновяващата песен "Където няма време".

"Това е нещо като саундтрак към документален филм, който ще излезе през 2022 г. Той е посветен на живота на възрастни актьори, които са си останали вкъщи и не могат да бъдат на сцената. Сценарият е на съпругата ми Людмила Стойнева и така влязох още по-силно в настроението на песента", сподели Стенли в студиото на "България сутрин".

Режисьор на песента е Илко Ганев, а текстът е на Любо Киров. Тримата изпълнители се събират заедно за пръв път, въпреки че се познават отдавна.

"С Любо се знаем от доста години, работили сме заедно. С Христо се познаваме също отдавна. И преди съм искал да записвам песен с него. Той има интересен тембър, който провокира. Не са много актьорите, които могат да пеят, Христо е един от тях", уточни Стенли.

Видеото към песента "Където няма време" е снимано на Болата край Каварна, около Тутракан и в Античния театър в Пловдив. 

"Времето го разглеждам откъм духа, за него няма време. Без значение на колко години си. Времето не трябва да спира, всеки е изпитал хубави моменти и такива предстоят. Никога не спира и желанието да се твори, следващата година правя 40 г. на сцена", добави изпълнителят пред Bulgaria ON AIR. 

Стенли планира голям концерт на 13 октомври в зала 1 на НДК. 

"Важното е, че продължавам да правя песни. Сега отново работя в студио, правя нови неща. Миналата година пуснах електро парче, което е по-различно. Връщам се към 70-те, 80-те години, вадя електронни звуци, които в момента са актуални и ме провокират", сподели актуалните си творчески занимания певецът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК