България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Христо Деянов за новата си песен, пътешествията и пандемията

Песента му "Лятото за сбогом маха ми" беше избрана да участва във финалната програма на София 2021

13.08.2021 | 09:35 Редактор: Здравко Черкезов

Песента "Лятото за сбогом маха ми" на Христо Деянов беше избрана да участва във финалната програма на фестивала за нова българска поп и рок песен – София 2021, измежду 100 други песни. Кариерата му започва с първия мъжки дует в родната естрада заедно с Георги Денков. 

"Тази песен е написана миналата година, есента. След едно хубаво лято миналата година реших да направя я, въпреки че вече бяхме в пандемия. Мисля, че стана успешна и като слушам новите български песни поп и рок, смятам, че е една от успешните летни песни и има претенциите да стане един от летните хитове", разказа самият Христо Деянов пред "България сутрин".

Музикантът досега има пет албума, които събира в нова антология.

"Наскоро издадох моята антология, която е един уникален продукт с 3 диска, с 50 авторски песни - моят цял творчески път от 1980 до 2020 г. Повечето песни са били в челните места, въртели са много по радио и телевизия и въобще е нещо, което е много ценно за мен", сподели Деянов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Освен музикант, той е и кардиолог, и телевизионен водещ, и пътешественик.

"Най-екзотичните места са събрани в книгата "Да реализираш мечтите си". Пътувал съм си само с мои пари. Бих живял в Тайланд на Райските острови. Драконовите острови във Виетнам също са страшно интересни. Бих живял в Европа, разбира се, но, за съжаление, Старият континет започва да се замърсява постепенно в най-общ план в най-различни аспекти. Щатите е готино, особено западното крайбрежие. Има много интересни места! Африка, Южна Африка – Кейптаун е страхотен град", посочи гостът в студиото.

Като кардиолог Деянов изтъкна стреса е от пандемията като много по-опасен от самия вирус, тъй като "при 85-90% от хората той минава леко". "Не трябва да се всява паника", категоричен е музикантът, познат още като Доктора.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК