България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Близкият" на Стефан Илчев и Тони Димитрова – песен за приятелите

"Да имаш човек до себе си, прави хората щастливи", сподели самият Илчев

16.09.2021 | 09:30 Редактор: Здравко Черкезов

"Близкият" – така се казва най-новата песен на вече познатият дует Тони Димитрова и Стефан Илчев. Дуетът беше представен за първи път в Бургас. 

"И двамата с Тони Димитрова сме бургазлии, а авторът на песента Асен Йорданов – също бургазлия. Един прекрасен тандем се е заформил и вижте какви хубави неща се случват", сподели певецът Стефан Илчев в студиото на "България сутрин"

Заглавието е избрано от Игор Марковски, а според Стефан Илчев "Близкият" е песен приятел. 

"Най-близките хора до нас, освен роднините, са именно приятелите. Дай боже да са с нас възможно най-дълго до нас и да имаме по-истински моменти с тях", пожела си певецът. 

"Едно от нещата, което прави хората щастливи, е да имаш човек до себе си, на който да казваш "До теб съм" и от който да чуваш "До теб съм" – било то на любим човек, приятел, роднина", добави той.

"Близкият" е втората съвместна песен на Стефан Илчев с Тони Димитрова, като първата им – "Животът", е "песен с кауза" за коварната битка с рака:

"Това е песен, която направихме с композитора Ефтим Чакъров по инициатива на Онкоболницата в София. Текстът е на жена, която е загубила битката с тази коварна диагноза – Пепа Таракчиева. Всеки един от нас може много добре да се замисли над всяка една от думите, защото наистина животът е непрекъсната крива. Ту нагоре, ту надолу, но загубиш ли битката – става равна линия", сподели още певецът в ефира на Bulgaria ON AIR.  

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК