България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Дичо представи нова песен за любовта и семейните ценности

"Летиш" носи носталгия по лятото

20.10.2021 | 09:29 Редактор: Теодора Патронова

Изпълнителят Дичо представи новата си песен "Летиш". 

"Летя най-вече заради това, че имам готино семейство. Особено заради малкото ми дете, което наистина ме кара да летя", каза Дичо в "България сутрин". 

Снимките са заснети в района на Созопол. "Част от клипа е сниман на Градина, тъй като там живея лятото, имам каравана", обясни изпълнителят. 

"В песента пея за семейните ценности и за любовта. Искал съм да покажа, че това е най-важното. Сега живеем в такива времена, където хората се разделят. С това искам да покажа, че малко любов от всеки да има и се получават нещата. Семейството е най-голямата ценност", разясни той пред Bulgaria ON AIR

Според него трябва да има контра на агресивните послания в музиката.

"В крайна сметка хората ме познават с такъв тип песни - за ценности и любов, така че ще ме припознаят и песента ще бъде слушана и гледана", добави Дичо. 

"На артистите изобщо не ни е лесно в условията на пандемия. Участия няма. Няма концерти. Добре, че е лятото. Това лято беше много добро. За първи път толкова фестивали има в България и сцени, на които можеше да се участва. Дано се сетят всички да правят фестивали, тъй като когато е открито, хората не боледуват и имат възможност да се правят концерти", обърна внимание той. 

Изпълнителят изведе и положителните страни на пандемията.

"Хубавото е, че наистина можем да си обърнем повече внимание на децата. А и в такива момента, в които нищо не правим, е хубаво да творим, така че трябва да се отразява добре на творчеството", каза Дичо. 

"Песента е пилотно парче. Подготвил съм доста парчета. Искам 2022 година да издам един албум. Горе-долу ще са в такава стилистика - с акустичната китара", посочи той. 

Дичо добави, че в новия албум ще има и колаборации. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК