България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Агов: Няма как нещата да не се променят към по-добро, като сме стигнали дъното

В политиката навлязоха хора, които са свикнали да диктуват, но е време за диалог, смята журналистът

06.09.2021 | 09:01 Редактор: Елеонора Танева

Идеята за обединение – губи ли тя смисъла си в наше време и как трябва да променим възгледите си, за да може България да се радва на стабилност и просперитет?

"136 г. са минали от Съединението. За да бъдем достойна страна с достойни хора, които просперират, трябва да извършим още много реформи. Защото структурата на управление на страната е същата както в Търновската конституция – пирамида, на върха на която стои генерал. Трябва да има баланс в обществото, за да завърши този преход. Икономическият завърши още 2001 г., икономиката расте, необходимо е политиката да се промени. В момента никой не вярва на политиците", заяви Асен Агов в студиото на "България сутрин". 

Той е оптимист за бъдещето на страната.

"Няма как да не се променят нещата към по-добро, като сме стигнали дъното. Третите избори може да се превърнат в онова трайно лечение, което да създаде ентусиазмът за промяна, с която да се възстановят справедливостта, законността и реда", подчерта журналистът.

Според него обединение не се налага от хора с еднакво мислене, а при срещата на различни мнения, които се обсъждат и от тях се ражда новото. 

"Липсва диалог между политическите партии. През годините в политиката навлязоха много хора, които са свикнали да диктуват, но няма нищо по-ценно от това да се разговаря. В класическата демокрация мнозинството и опозицията са част от управлението на страната, а не врагове", заяви Агов.

Той е убеден, че третите избори ще донесат сериозна разместване в подредбата на политическите партии. 

"Изборите ще доведат и до смирение, защото политиците видяха докъде докараха нещата. Разумните хора го осъзнават и знаят какво трябва да бъде свършено. Те намират все повече подкрепа", коментира журналистът пред Bulgaria ON AIR. 

И отбеляза, че е търпелив оптимист.

"Човек, когато се вглежда в историята, разбира, че една държава не се съгражда за ден-два, не се съгражда от калпазаните, които са упорити и са готови да работят за страната. Не е необходимо да има мнозинство от талантливи хора в управлението. Достатъчно е да има неколцина, които да могат да тикат нещата напред. Да бъдат онези локомотиви, които да донесат просперитета", заяви Асен Агов. 

И прогнозира, че предстоят още предсрочни избори, докато се стигне до момента, в който ще има едно правителство, което да изкара пълен мандат.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
алиса блиса
преди 1 месец
не защитавам Радев не съм запозната много добре с неговите принципи, но си мисля той с хеликоптера ли докара България до дъното за четири години или тези които дойдоха преди много години. Грешките се изправят като се осъзнаят. Направиха паметник на човека,който разби селското стопанство и много други неща. Сигнализирай за неуместен коментар