България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Банов преди "Арда" - ЦСКА: Мачът на годината за Пенев, забравете мерките да се спазват

"Главният съдия трябва да взима решението, а не VAR", заяви спортният журналист

19.05.2021 | 09:04 Редактор: Тодор Петров

Часове остават до началото на финала за Купата на България между ЦСКА и "Арда" - 19:30 ч. "Армейците" влизат като фаворит в срещата, а вчера здравният министър разреши 50% заетост от капацитета на "Васил Левски". Така на трибуните се очаква места да заемат над 20 хил. привърженици, които трябва да спазват 1,5 м дистанция и да бъдат с предпазни маски.

"Мерките никога няма да бъдат спазени и никога не са били спазвани в България. Някой да мисли, че на стадиона ще има мерки, просто да забрави. Решението за увеличаване на публиката се забави с около седмица, което изнерви прекалено много хората. Не виждам проблем, след като си отворил хотели, ресторанти, дискотеки, за какво се държеше това дискриминационно ограничение от 1000 души на сектор", коментира спортният журналист от "24 часа" Георги Банов пред Bulgaria ON AIR

Той е категоричен, че за това решение трябва да се благодари единствено на феновете на ЦСКА, които са го извоювали след заплахата, че ще блокират възлови места в София, ако не бъде допусната повече публика.

"За съжаление, в България нямаме нито един покрит изцяло стадион. Там си с приятели, с познати. Видяхме, че тази забрана въобще не работи. На "Локомотив" (Пд) - ЦСКА някой ако видя 1000 души в сектор, да ме заплюе. В едни градове може да се спазва, в други градове не трябва да се спазва? Мачовете не са толкова голям възпроизводител на вируса", каза още Банов в студиото на "България сутрин".

Той отбеляза, че не е изненадан от поведението на треньора на ЦСКА - Любослав Пенев, който на пресконференцията преди мача бе остър с журналистите и фотографите.

"Поведението е нормално с оглед важността на мача. Това е мачът на годината за Любослав Пенев, което създава огромно напрежение. Темперамента му го знам от 29-30 г. Той е такъв, затова много хора го обичат. Гори във всеки един момент. Малко хора в българския футбол са така", обясни Банов.

По информация на спортния журналист, около 20 автобуса ще тръгнат от Кърджали за мача, очакват се фенове на "Арда" и с коли. Според Банов в сектор Б на стадиона ще има и фенове на "Левски", които ще подкрепят "Арда".

Вчера треньорът на ЦСКА разкритикува използването на системата за видеоповторения - VAR.

"VAR взима и дава. Засади от по 1 см са смешни, виждаме го навсякъде в Европа, че има проблем с това. Може би някой недомисли как трябва да се използва VAR. Ако наистина крайното решение се взима от VAR, това е антиправилник, защото главният съдия трябва да взима решението. Ние можем да побългарим всичко. Поне засега малко повече помага VAR", каза Георги Банов.

Той коментира и думите на шведския журналист, който се осъмни в рекорда на Стефка Костадинова във високия скок и заяви, че българката е била допингирана. От своя страна тя заплаши, че ще си търси правата в съда.

"Нали излезе, че се бил пошегувал? За да кажеш такова нещо, трябва да си кръгъл идиот. Да се шегуваш с такива неща е форма на идиотизъм и трябва да има лечение. В същите години шведите имат един от най-големите скандали с допинг", заяви Банов.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК