Костадинова отвърна на клеветите, заплаши шведския журналист със съд

Патрик Еквал я обвини, че е употребявала допинг при поставянето на своя рекорд през 1987 г.

17.05.2021 | 12:22 Редактор: Здравко Черкезов
Костадинова отвърна на клеветите, заплаши шведския журналист със съд

Световната рекордьорка Стефка Костадинова ще търси правата си в съда. Причината - твърдение на шведски спортен журналист, че спортната ни легенда е използвала допинг при поставянето на своя рекорд през 1987 г.

При участието си в телевизионна викторина Патрик Еквал хвърли обвинението към президента на БОК Костадинова, въпреки че друг участник в предаването го предупреди, че може да бъде съден за твърдението си.

"Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи по мой адрес. Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см. Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда", каза в обръщение към медиите Костадинова днес.

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК