Любо Пенев: ЦСКА излиза за победа, но е финал, всичко може да се случи

"Всички играчи са на разположение, кои ще са в групата и кои не, ще се реши утре", заяви той

18.05.2021 | 17:15 Редактор: Искра Ангелова

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде пресконференция преди утрешния финал за Купата на България с Арда Кърджали. Сблъсъкът за трофея ще се играе на националния стадион "Васил Левски" от 19.30 часа.

Пенев заяви, че "червените" излизат само за победа, но при загуба не трябва да има драми и ще е нужно да се вземат поуки.

"Излизаме само за победа, защото сме ЦСКА. Финал е, всичко може да се случи. Ако загубим, правим си поуките и продължаваме напред. Имаме още два мача. Това е. Драма няма. Не е достатъчно да имаш само втори план, трябва да имаш и трети. Жеферсон е почти готов за игра. Всички футболисти влизат на лагер тази вечер. Всички играчи са на разположение, кои ще са в групата и кои не, ще се реши утре", заяви треньорът на "червените"

"Радвам се, че ще има фенове на стадиона. Утре ще имаме пълен стадион. Искам да има такава атмосфера, доволен съм, че това ще се случи. Колкото повече фенове, толкова по-добре. Така ще се получи една реална, футболна атмосфера, която подхожда на финал", допълни той, цитиран от gol.bg.

"Защо си мислите, че VAR в България е полезен към момента? Съдиите, които са във вана определят какво да се случи. Тоест главният съдия няма думата. Във вана може би се появяват тези, които са най-близко до конкретния стадион". VAR трябва да е от полза на отборите и съдиите. Но как един съдия не може да вземе отношение? Може би не му позволяват. Има хора, които се натискат да бъдат VAR. Има и спуснати. Това се случва във всички мачове. Може би е по-зле от преди", категоричен бе Пенев.

"Ще се справи ли Волен Чинков? Аз си гледам моята работа. Аз имам директен подход. Аз съм ясен, точен и лаконичен. Загубеният финал за Купата през миналата година няма как да повлияе на играчите. Когато е един мач всеки може да загуби или да спечели. Няма как да завършим равен", завърши наставникът на ЦСКА.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК