България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кметът на Петърч: Имаме надежда, нивото на реките постепенно спада

Борислав Борисов увери, че се полагат максимални усилия за отводняването

13.01.2021 | 08:48 Редактор: Ралица Братанова

Обстановката в страната след наводненията започва постепенно да се нормализира. Над 50 къщи в село Петърч и около 10 в Костинброд обаче са под вода.

"Река Сливнишка спадна, река Блато е спаднала с 5-6 см. На терен сме при най-засегнатите хора, собствениците на жилището дори излязоха с настроение. Имаме надежда, постепенно спада всичко", коментира кметът на с. Петърч Борислав Борисов в "България сутрин"

Той посочи, че общината полага максимални усилия и с подкрепата на местното население постоянно се борят срещу нанесените щети. По думите му това е първото наводнение за 9-те години откакто е кмет.

"Няма приоритет. И най-малкото засегнато място трябва да бъде подпомогнато. Работим с част от младежите, вчера бяха отводнени предимно къщите на възрастните хора и с каквото им е необходимо се помага", сподели Борисов пред Bulgaria ON AIR

Реагира се на всеки сигнал и на всяко обаждане, категоричен е кметът. Според него наводненията са следствие от топенето на снега и дългата продължителност на валежите.

"Всичко по закон ще бъде направено за домакинството.  Важното е, че сме обединени и здрави", допълни той.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК