Жителите в Петърч: Най-страшно беше към 4 сутринта

Засега бедстващи хора няма

12.01.2021 | 17:35 Редактор: Искра Ангелова

В още населени места в страната е обявено бедствено положение след обилните валежи, продължили и тази нощ. Безсънна нощ за хората в района на Костинброд. В село Петърч рано сутринта местната река е заляла дворове и къщи.

В къщата на Ивайло от Петърч ситуацията също е критична, целият двор е под вода. Разказва, че най-страшно е било в 4 часа сутринта, когато реката ги е заляла. 

"Вчера си беше на едно ниво, сутринта изведнъж ни заля", сподели той.

В друга част на селото, река Блато е излязла от коритото си и е заляла още няколко къщи. Най-тежко е в къщата на Евелина.

"Положението е критично, все още вътре нямаме вода, но виждате как нивото се покачва и може да стигне вътре", каза тя.

Засега бедстващи хора няма, уверява кметът на Петърч Борислав Борисов. Аварийни групи помагат при отводняването на домовете. 

"По-скоро има напрежение, но чак бедстващи няма. На всеки сигнал е оказана подкрепа. Пълнихме над 60 тона пясък", добави Борислав Борисов.

Той коментира, че причина за наводненията е дъждът, който вали от няколко дни и е разтопил и снега. Още вчера в община Костинброд беше обявено частично бедствено положение. Днес по обяд се скъса дига на реката близо до църквата "Св.Св. Кирил и Методий" в града.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК