България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Мотористи в София на бунт - паркирането - проблемно, глобите - чести

Моторите не съществуват като МПС във Визия за София

11.06.2020 | 09:00 Редактор: Ивет Арабова

Все по-голямо недоволство на мотористи, тъй като правила за паркиране на техните мотори в София няма, но общинската полиция все по-често налага глоби за спиране на тротоара. Във Визия за София до 2050 г., която предстои да бъде гласувана от Столичния общински съвет, моторите като средство за придвижване не съществуват. Има ли решение на проблема и ще се стигне ли до протести на моторджиите?

"На 100 паркоместа се пада едно за паркиране на двуколесни МПС. Никой не знае кое е това място, то не е отбелязано никак. Двуколесното може да се спре на тротоара, ако има 2 метра отстояние от жилищната площ и собственикът на тротоара или Общината го е обозначила, че може да се спре със знак, което никъде не е направено", каза за "България сутрин" Асен Цеков от "Sofia Riders".

По думите му дори при спазване на това отстояние, често се получава по 50 лева фиш.

"Винаги спирам на място, на което спира кола. Ако се реши този казус, ще се освободи място за един автомобил. Ако разрешат спирането по тротоарите, няма да го има този проблем", смята Деян Михайлов от "Sofia Riders".

Друг проблем е при спирането между коли - при маневрирането често моторите се удрят.

"Този и миналия сезон започнала масирана акция за глобяването ни. Все още не сме опитали да говорим със Столичната община. Моторите не съществуват като МПС във Визия за София до 2050 г.", разясни Цеков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Снимка: БГНЕС

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
Нали ще се строят паркинги Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Трудно е за всички, хора, автомобили, мотори... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 6
гост
преди 3 години
Не обвинявайте общинската администрация за тези проблеми.Част от вас, които дойдохте тук като студенти и не се върнахте сте виновни, защото така дадохте повод на алчните строители да презастроят града, да направят офиси за вас, за да может с гордост да съобщавата, че живеете тук. Ние не сме Ви викали или поканили да унищожавате града ни. Сигнализирай за неуместен коментар