България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Българин в Сеул с разказ как Южна Корея се справи с коронавируса

Не лекуват изключително бързо, не бързат да изписват, посочи Крис Георгиев

27.04.2020 | 09:40 Редактор: Юлия Христова

90% от случаите на Ковид-19 в Южна Корея са излекувани, което е над 8600 души.

"Взимат се нови мерки за намаляване на рестрикциите. Сеул е град с 10 млн. жители, засега тук са починали само двама души и правителството смята, че е нужно намаляване на мерките. Големите църкви тук бяха затворени, вече ще могат да отворят", каза за "България сутрин" живеещият в Сеул българин Крис Георгиев.

Той посочи, че там се обсъждат мерки, но все още не са финализирани. Правителството било изключително прозрачно относно напасването на живота към новата реалност. Сънародникът ни даде пример с влаковете - когато се резервира място пътуването е свободно, но се препоръчва дистанция във вагоните.

"Тук не ги лекуват изключително бързо, не бързат да ги изписват. Здравната система е на много високо ниво, не е имало пренасищане на болничните легла", обясни Георгиев за Bulgaria ON AIR

Системата за мониторинг на заразяването все още е в действие. 

Относно информациите за евентуалната смърт на севернокорейския лидер Кум Чен Ун, Георгиев разказа, че до момента няма потвърждение, а официалното мнение на властите е, че това са спекулации. 

"Много хора са настроени про спрямо Северна Корея. Има раздвижване и интересна информация, в която може да се прочете кой би бил наследник. Това не е първият път, в който се случва нещо подобно. Темата е чувствителна, но правителството е доста добронамерено", допълни той. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
На тях там това не им е първата корона. Знаят как да се оправят. Сигнализирай за неуместен коментар