Жена от Сливен е 25-ата жертва на Ковид-19, внасяме 30 000 теста от Южна Корея

Броят на положителните проби до момента е 635

10.04.2020 | 18:27 Редактор: Тодор Петров

Коронавирусът взе жертва и в Сливен. В болница в града е починала 44-годишна жена, при която е бил потвърден Ковид-19. Жената е страдала от хронична бъбречна недостатъчност, хипертония и анемия. Пациентката е била на хемодиализа от 9 години.

Броят на положителните проби до момента е 635, а на починалите от инфекцията - 25. Направени са над 18 000 теста за коронавирус. През днешния ден са доказани още 11 нови случая, като 7 са в София, 1 в Смолян и 3 във Велико Търново. Лабораториите продължават да работят. 

231 са лицата с потвърден Ковид-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. От тях 145 са хоспитализирани в лечебни заведения в София. 56% от регистрираните у нас случаи на Ковид-19 са на мъже,  44% - на жени.

Междувременно стана ясно, че най-рано в началото на следващата седмица ще започне масовото тестване в Банско, което нареди премиерът Бойко Борисов. На извънредно заседание кабинетът одобри доставката на 30 хиляди теста от Южна Корея. Министрите гласуваха още да се покрият транспортните разходи за доставка от Китай на 1 милион предпазни маски и 50 респиратора. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Много ми е интересно тези хора, които са на болнично лечение как се заразяват...нали уж са с по-строг режим и на хигиена и на хранене и на начин на живот... Сигнализирай за неуместен коментар