България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Джамбазки: Ердоган е диктатор, заплашващ България и мира в целия регион!

Кандидатът за кмет на София отвърна на нападките на Волен Сидеров

15.10.2019 | 09:13 Редактор: Василена Василева

"Турският президент Реджеп Ердоган е диктатор. Действията му заплашват и България, и мира в целия регион. Европейският парламент и Европейският съюз трябва да спрат да му дават поводи да се чувства толкова уверен в себе си. Защото поведението им през годините беше лицемерно. Опитваха се да го подкупват, да си играят с него, правеха се, че не забелязват как се нарушават човешки права. В един момент обаче ставаме свидетели как голяма немска фирма премества производството си в Турция. По този начин не се защитават правата на човека!", коментира в студиото на "България сутрин" кандидатът за кмет на София и евродепутат Ангел Джамбазки.

По думите му, имайки предвид, че югоизточната ни съседка не спазва никакви екологични норми, замърсява околната среда, държи журналисти в затвора, води война и избива невинни хора, е немислимо да ни учи на човеколюбие в Европейския парламент.

"Турция преговаря с ЕС повече от 40 години, но никога няма да бъде част от общността", отсече евродепутатът. 

Пред Bulgaria ON AIR Ангел Джамбазки коментира и темата за Северна Македония. 

"В Македония има стотици хиляди граждани, които се определят като българи. ВМРО винаги е гледала на страната като братска такава. Това, което искаме обаче, е политиците ѝ да спрат да се държат като "двулични лицемери". Защото пред България говорят едно, пред Брюксел - съвсем друго", каза той.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който бе партньор на ВМРО в управлението на страната, също е кандидат за кмет на София. Двамата с Джамбазки обаче си отправиха остри нападки и закани в последните седмици. 

"Може би трябва да се прави и психиатрично изследване на кандидатите. В една кампания вместо да се говори за проблемите на града, да седнеш да каниш някого да се биеш с него, ми се струва меко казано странно. От наша страна подобни коментари и поведение няма. Възпитан съм да не посягам на по-възрастните, така че поканата за двубой отпада от само себе си", коментира Джамбазки.

Според "Атака" формацията на Красимир Каракачанов и Джамбазки е изкуствено подхранвана от ГЕРБ.

"Гузен негонен бяга. Това са безобразни оправдания за безобразното им представяне на изборите. Никой не е луд да убеждава своите симпатизанти да гласуват за друг. Тези хора се отделиха от проблемите на българската нация, застояха се по кръчмите, отдадоха се на забавления и загубиха връзка с реални живот. На евроизборите ги бихме 7:1. Това е футболен резултат, който те не могат да преживеят. Когато по цял ден се въргялаш по кръчмите, тогава губиш връзка с избирателите си", обясни кандидатът за кмет на София.

Джамбазки уточни, че от ВМРО имат забележки към управлението на ГЕРБ. И изброи няколко неща, които според него конкурентите няма да направят.

Няма да съборят циганските гета, защото ако искаха вече щяха да са го направили. Виетнамските общежития продължават да стоят с изведени незначителен брой хора от тях. "Филиповци" и "Факултета" продължават да тормозят хората наоколо като горят гащи, чорапи, гуми, боклуци... Северните квартали са изоставен заден двор на София. Те не живеят в София, а плащат данъци като софиянци. Нямат канализация, нямат достъпен автобусен транспорт. Повече от половината софиянци не ги засяга метрото, там трябва да се вложат средства за електроавтобуси и сгъстяване на интервала на движение. Въздухът ще се оправи, когато спре горенето на битови отпадъци, когато пернишкият ТЕЦ спре да гори боклуци.

Джамбазки отказа да коментира дали би подкрепил Мая Манолова или Йорданка Фандъкова при евентуален балотаж между двете в надпреварата за кмет на София. И отбеляза, че е скептичен към даването на подкрепа за някого на втори тур.

"Тези, които са гласували за мен, са избрали мен, а не някой от другите кандидати. Не е справедливо да им кажеш "отиди да гласуваш за някой друг", подчерта той.

Джамбазки очаква издигнатият от тях Славчо Атанасов да стане кмет на Пловдив.

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК