България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Сидеров: Ще поканя образовани роми в общинската администрация

Лидерът на "Атака" заяви, че на предстоящите избори партията ще вдигне резултата си спрямо 2015 г.

09.10.2019 | 09:13 Редактор: Ралица Братанова

"На тези избори "Атака" ще вдигне резултата си спрямо 2015 година, ще има завръщане на политическата сцена", заяви кандидатът за кмет на София и лидер на партията Волен Сидеров в "България сутрин". 

Той коментира истерията в Сливен, предизвикана от фалшив сигнал за отнемане на деца от семействата им.

"Не смятам, че има основание да се предизвиква паника и че някой застрашава децата на тези семейства. Знам, че има силно присъствие на евангелистката църква при ромското население. Познавам някои от пасторите, не мисля, че това са хора, които ще пускат фалшиви новини", заяви Сидеров.

Според него ромското население е капсулирано отдавна, и то по изкуствен начин.

"Напреженията в ромското население са постоянен проблем. То трябва да излезе от тази капсула. Ще поканя образовани хора от ромския етнос да застанат в общинската администрация и те да се грижат техните събратя да излязат от затвореното пространство", заяви лидерът на "Атака".

По думите му истерията в Сливен е насочена срещу властта и целта.

Кандидатът за кмет на София коментира предстоящите избори и своята програма за управление на столицата.

"Предлагам истинска смяна на модела на управление, тъй като огромните пари, които се дават за чистота и ремонти, отиват в частни фирми, а това може да се върши от общински фирми. Контролът да бъде по-добър, регламентът - по-ясен, отговорността - по-ясна", заяви Сидеров пред Bulgaria ON AIR.

Една от първите точки в програмата му е спирането на гей парадите в столицата.

"На тези зрелища не им е мястото в центъра на София. Не става дума за хомофобия. Става дума за демонстрация на нещо, което дразни основната част на населението и промива мозъците на подрастващите", заяви политикът.

Лидерът на "Атака" говори и за избухналия скандал между него и БНТ. Част от министрите определиха поведението му в ефир като неприемливо и недопустимо.

"Всички, които се изказаха по повод това мое участие, не са го гледали цялото предаване. Трябва да съжалява ръководството на телевизията, което вкара жандармерия в студио все едно става държавен преврат", категоричен бе Сидеров.

По думите му скандалите около неговата личност са били медийно украсени, а той не е правил нищо престъпно.

Гледайте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК