България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

След загубата ръководството на БСП искало да прехвърли отговорността на местните структури

Това смята Ангел Найденов, член на Националния съвет на партията

28.05.2019 | 09:48 Редактор: Ивайло Николов
След загубата ръководството на БСП искало да прехвърли отговорността на местните структури

Днес Националният съвет на БСП се събира на заседание. Той трябва да реши какви промени ще настъпят в партията след загубата на евроизборите. Част от мерките са нова процедура по избор на председател и възможност за смяна на всички общински и областни ръководства в страната.

Ангел Найденов, член на Националния съвет на БСП, каза в студиото на "България сутрин", че председателят на партията Корнелия Нинова и изпълнителното бюро правят опит за оцеляване с прехвърлянето на отговорността за загубата на европейските избори на местните структури. Това от своя страна ще доведе до хаос в тях и то само месеци преди местните избори през есента.

"Целите, които бяха обявени от ръководството на БСП на проведените европейски избори бяха формулирани по следния начин: БСП да бъде първа политическа сила, да бъде припозната като алтернатива на управляващите, спечели най-голям брой депутати в ЕП и да получи най-голям брой гласове. Нищо от тези цели не беше постигнато, затова ние се изправяме пред въпроса за политическата отговорност", заяви Ангел Найденов пред Bulgaria ON AIR. 

Той беше категоричен, че тя се носи с оставки и допълни, че никога до сега в подобна ситуация не е виждал по-неадекватно поведение от това на ръковдството на социалистическата партия от деня на изборите до днес включително.

"Една ситуация, в която изборите изглеждаха спечелени и да изгубиш подобни поредни избори след парламентарните през 2017 година, разбира се, че ни изправя пред отговорността и пред отговорите на този въпрос", настоя Найденов.

Той определи като тежка политическа грешка излизането на БСП от парламента и добави, че битката между ръковдството на партията срещу лидера на ПЕС Сергей Станишев е била парадоксално отношение и тази кампания не е дала резултат. 

Ангел Найденов все пак изрази съмнение, че ще се стигне до избор на нов председател на БСП, защото това според правилата може да стане при подадена оставка. 

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК