България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Журналисти: БСП не отиграха в своя полза скандалите с "Aпартаментгейт"

Мира Баджева и Борислав Зюмбюлев посочиха, че явно хората харесват статуквото

28.05.2019 | 09:28 Редактор: Зорница Костадинова
Журналисти: БСП не отиграха в своя полза скандалите с

Резултатите от евроизборите са ясни на 99%. Какво следва оттук нататък и очакват ли ни изненади? Темата в студиото на "България сутрин" коментираха журналистите Мира Баджева и Борислав Зюмбюлев.

"Наблюдавахме няколко интриги около изборите. Едната беше в опозицията - там очевидно ще има опити за промени, размествания, катализиране на процеси, защото има някаква отговорност за носене. Като опозиционна партия БСП взима някакъв наказателен вот, но се видя, че не са толкова убедителни", посочи Баджева.

"Имаше очаквания, че властта ще падне, но БСП допусна стратегически и такически грешки. На тях им беше подадена перфектно топката с апартаменти, асансьори и къщи за гости, която те не отиграха добре", сподели Зюмбюлев.

Според Баджева ГЕРБ е останала първа сила заради ниската избирателна активност и очевидно хората харесват това статукво, въпреки всички скандали. 

Тя допълни, че Бойко Борисов изключително умело е замазал всички гафове.

"Втората интрига беше ВМРО с двата европейски мандата, което доказа, че когато един депутат като Ангел Джамбазки е добър, може да направи чудо", каза още тя.

По думите на Зюмбюлев преференциалната система е имала значение, защото хората търсят личности. Като грешка на БСП той посочи, че Иво Христов е останал в сянка.

Вижте целия разговор във видеото.  

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК