България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Как да изчистим тялото си от вредните храни

Албена Донкин представи пред Bulgaria ON AIR своята детоксикираща програма "Голямото зимно презареждане"

03.01.2017 | 09:36 Редактор: Жанета Нейкова
Как да изчистим тялото си от вредните храни

"Голямото зимно презареждане" е детоксикираща кампания на Албена Донкин - основател на проекта "Здравей" (zdravei.org), който тя представи в студиото на "България сутрин".

Това е кампания за всички, които искат да изчистят тялото си от празничното преяждане и не само - за всички, които искат да се детоксикират, да променят хранителните си навици, като добавят по-здравословна храна. А също и за онези, които искат да загубят няколко килограма. 

"Всеки се отпуска по празниците с храненето. Аз самата стартирах детокс-програмата преди 4 години, когато след празничното преяждане с баници и шоколади започнах да чувствам главоболие, лицето ми бе покрито с акне, не чувствах стомаха си добре и реших, че е време за някаква промяна", разказа Албена.

"Голямото зимно презареждане" е 10-дневна програма, която съдържа по четири хранения на ден. Първите дни са подготвящи, после следват дни с по-течна храна, а през останалото време хранителният режим съдържа салати и "манджички", както се изразява Албена.

Детоксикиращата програма съдържа и т. нар. "смути" напитки, които се състоят от "зелени продукти" като спанак. Добавят се ябълки, авокадо, банан или фурми - за онези, които искат да им е по-сладка напитката. Самата Албена приготви една такава в студиото на "България сутрин", като изброените продукти разби в блендер.

Цялото здравословно интервю вижте тук: