България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Как да се лекуваме с храна?

Проф. д-р Христо Мермерски и д-р Йонко Мермерски за тъкностите на здравословното хранене

08.12.2016 | 08:10 Редактор: Мария Аладжова
Как да се лекуваме с храна?

Как да се лекуваме със здравословна храна и без необходимостта от много средства? По темата в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR говориха проф. д-р Христо Мермерски и д-р Йонко Мермерски.

"С него си подаваме топката през океана през цялото време", разказа Йонко Мермерски, който живее в Щатите и продължава делото на именития си баща. Той пък от своя страна издаде 33-та в кариерата си книга, в която има рецепти за лекуване на шипове, алергии и дори гангрена - всичко това с минимални разходи. Проф. Мермерски отбелязва, че всички рецепти в книгата са приложени върху хора, които са показали добри резултати вследствие на приложеното им лечение.

"Имаме осем пробиотика, въз основа, на които създадохме първото в света кисело мляко, което има осем пробиотични бактерии. Две от тях са на нива, които надвишават българския държавен стандарт и другите 6 нивата за пробиотична активност", разказа Йонко Мермерски.

Мермерски са създатели на първия пробиотичен продукт в света, който е с тройно приложение. Едното от тях е като пробиотик за перорално приложение, с него могат да се заквасят кисели млека и млека от растителен произход.

Вижте пълния разговор във видеото: