VW ще плати 175 млн. долара на американски адвокати

Сумата е за таксите и разходите за работата на адвокатите, които съдят концерна от името на собствениците на 475 млн. коли

15.10.2016 | 17:10 Редактор: Ирина Георгиева
VW ще плати 175 млн. долара на американски адвокати

Германският автомобилен концерн Volkswagen се съгласи да плати 175 млн. долара на американските адвокати, които съдят компанията от името на собствениците на 475 хил. замърсяващи околната среда превозни средства, предава Ройтерс.

През август адвокатите заведоха групово дело, търсещо 332,5 млн. долара такси и разходи за работата им и 10 млрд. долара за сключването на споразумение, което дава на американските собственици на проблемните коли възможността да продадат обратно превозните си средства на Volkswagen.

Споразумението с адвокатите означава, че VW се е съгласила да плати до 16,7 млрд. долара, за да компенсира американските собственици на коли и да отговори на претенциите на щатите, федералните регулатори и търговците, свързани със скандала “Дизелгейт”.

Решението, свързано със съдебните такси премахва още едно препятствие пред втория по големина производител на автомобили в света, докато той се опитва да изчисти всички нерешени аспекти на скандала, който навреди на глобалния му бизнес, нанесе удар върху репутацията му и доведе до свалянето на главния изпълнителен директор миналата година.

Прочетете останалата част от статията в Investor.bg