Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Патриотите си вкарват автогол, страдат ли Борисов и правителството от скандалите?

Коментар на политолозите Георги Киряков и Антоанета Христова в "Денят ON AIR"

02.11.2018 | 20:12 Редактор: Василена Василева
Патриотите си вкарват автогол, страдат ли Борисов и правителството от скандалите?

Последните скандали около "Обединените патриоти" ги поставят в неизгодна ситуация, тъй като и избирателите, и анализаторите ги виждат като силно разединени. И ако до момента тези раздори бяха единствено във вътрешнокоалиционен план, то те вече започнаха да се изнасят по посока на управлението и управляващите. Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" политическият анализатор Георги Киряков.

По думите му, от шумната история около вицепремиера Валери Симеонов най-потърпевш се оказвал премиерът Борисов, защото като лице на ГЕРБ, иска или не, той се явявал индиректен участник в случващото се.

Политическият психолог проф. Антоанета Христова обаче не се съгласи с това твърдение и подчерта, че според нея самите "Обединени патриоти" са тези, които губят най-много.

"Имиджът им спада рязко. Борисов по никакъв начин не е потърпевш от конфликтите. Проблемите за него идват от това, че не е ясно дали в близкото бъдеще общественото мнение няма така да се преструктурира, че да доведе до предсрочни парламентарни избори", уточни проф. Христова.

Пред Bulgaria ON AIR тя отбеляза, че засега премиерът успява да компенсира с активната си международна политика.

"Предсрочни избори може да има, ако стане видима нова политическа сила, която да налее подкрепа чрез коалиране. Тази нова формация трябва да бъде лява и да бъде близка до БСП като идеология и лидер, за да може да се коалира със социалистите в ситуация, когато в БСП има вътрешно напрежение", каза още Антоанета Христова.

Вижте видеото с целия разговор!

1
0 rate up comment rate down comment 0
Боян Симеонов
преди 3 години
Моля ви, не канете повече това изчадие Антоанета Христова. Симпатията й към управляващите обременява обективността й. Конингитвния дисонанс при нея е ясно изразен. Би било хубаво Христова да не заразява зрителите с присъствието си повече. Сигнализирай за неуместен коментар