Обединени или разделени? Напрежението в ОП расте

От НФСБ настояват всичко да бъде обсъдено на съвет на трите партии

18.10.2018 | 18:50 Редактор: Ралица Братанова
Обединени или разделени? Напрежението в ОП расте

Управляващото мнозинство все по-трудно събира необходимия кворум , а скандалите в по-малкия партньор не стихват. 

За пореден ден от "Атака" продължиха да нападат коалиционния си партньор НФСБ чрез партийната си телевизия. Обидени са и за това, че НФСБ на Валери Симонов не иска Волен Сидеров за председател на параламентарната група на "Обединените патриоти".

"Искането за оттегляне на Волен Сидеров като лидер на парламентарната група е несериозно,това е като въпроса има ли сериозен вариант да се оттегли подкрепата към Валери Симеонов като вицепремиер", заяви депутатът от "Атака" Николай Александров.

Хората на Валери Симеонов настояват всичко да бъде обсъдено на съвет на трите партии в "Обединените патриоти". Премиерът обаче не се притеснява от поредния раздор в по-малкия коалиционен партньор. 

Опозицията също участва активно. ДПС спаси кворума, който управляващото мнозинство не успя да събере, за да започне парламентарния ден. А БСП не пропуска възможност, като например да се срещнат с пенсионери от София.

В петък социалистите ще направят опит да убедят депутатите, че заради провал в здравеопазването правителството трябва да си отиде.