Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Патриот: Антикорупционният шеф да се избира чрез процедура в НС!

Едноличните решения са неконтролируеми, а президентската институция е такава, заяви Искрен Веселинов пред Bulgaria ON AIR

01.09.2017 | 20:33 Редактор: Жанета Нейкова
Патриот: Антикорупционният шеф да се избира чрез процедура в НС!

Шефът на звеното "Антикорупция" е редно да бъде избиран чрез утвърдена процедура в парламента. Същото нещо лежи в законопроекта, внесен от Министерския съвет. Това заяви в "Денят ON AIR" депутатът от Обединените патриоти Искрен Веселинов.

Пред Bulgaria ON AIR той поясни, че основната ценност на внесеното предложение е възможността за парламентарен контрол върху работата на комисията в мегазвеното. 

"Едноличните решения са неконтролируеми. А президентската институция е такава. При парламентарната процедура има номинации, обществото се изказва, осветлява се всяка една от фигурите, както и се дава възможност за дебат", посочи Веселинов доводите законопроектът, внесен от управляващата коалиция, да тежи повече от този на опозицията.

По думите му коалиционното мнозинство предвижда максимална деполитизация в своето предложение.

Народният представител коментира и действията на вицепремиера Валери Симеонов, свързани с акция "Тишина", които политикът предприе по морските курорти в летния сезон. Искрен Веселинов твърдо застана зад акцията и отсече:

"Тя е емблема на нещо, което ние от ВМРО сме изповядвали винаги, независимо дали става въпрос за ромското гето или за тузарския бар. Законът трябва да се спазва по един и същи начин от всички!"

Веселинов смята, че всеки "трезвомислещ" гражданин също би подкрепил мнението му и заключи, че една от функциите на властта е да дава пример, което управляващите, явно са направили с действията си по Черноморието.