Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ГЕРБ иска да спре обжалването на екооценки за националнозначими проекти

Пред Bulgaria ON AIR Станислав Иванов обясни, че по този начин ще се намалят загубите

12.07.2017 | 20:20 Редактор: Василена Василева
ГЕРБ иска да спре обжалването на екооценки за националнозначими проекти

Депутатите от ГЕРБ внесоха предложения за промени в Закона за околната среда.

Те настояват да се ограничи обжалването на екологичните оценки за големи инвестиционни проекти с национално значение, каквито са ремонтирането и изграждането на магистрали, газопроводи, метро и други подобни, за да се спре тяхното забавяне и съответно загубата на парични средства за държавата.

Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

"Предлагаме да бъдат окончателни решенията на Висшия административен съд (ВАС) още на първа инстанция, когато става въпрос за обжалвани решения на министъра на околната среда за инвестиционни намерения за проекти, които са определени за национални с акт на Министерския съвет", посочи гостът.

Във връзка с поисканата от БСП оставка на вътрешния министър Валентин Радев, Станислав Иванов отсече, че по този начин социалистите се опитват да намерят тема, с която просто да провокират ГЕРБ и да ангажират общественото внимание.

По-рано левицата обвини Радев в защита на полицейщината в България и погазване на демокрацията. Една от причините за исканата оставка беше започналите проверки на "Пътна полиция", при които ще се проверяват освен водачите и пътниците в превозните средства, спирани от органите на реда.

"Като опозиция е нормално идеите и мненията на БСП да се различават от нашите. Тук обаче проблемът е, че те засягат теми, които изобщо не са на дневен ред", допълни още Станислав Иванов.

Пред Bulgaria ON AIR той коментира също, че оставката на министъра на вътрешните работи се иска в момент, в който България е излатила дълг от 2 млрд. лева, а отношението на БВП на страната ни спрямо дълга е спаднал от 26% на 24, от близо 29% през 2016 г.