Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Нов глас от БСП: 44-тото НС ще има "къс хоризонт"

Явор Божанков изрази пред Bulgaria ON AIR впечатленията си от първите дни на новото управление

27.04.2017 | 19:59 Редактор: Жанета Нейкова
Нов глас от БСП: 44-тото НС ще има

Според новия депутат от "БСП-за България" Явор Божанков началото на 44-тото Народно събрание дава достатъчно основания да се смята, че това управление ще има "къс хоризонт" поради собствените си действия. В студиото на "Денят ON AIR" народният представител изрази първите си впечатления от работата на коалицията.

"Впечатленията ми са обезпокоителни по отношение на демокрацията, ограничаване свободата на словото. В такъв момент опозицията е изключително важна", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Божанков коментира и предстоящото председателство на България на Европейския съюз, като обърна внимание на работата на Обединените патриоти.

"Положителен факт е, че Патриотите обърнаха позицията си от изявени антиевропейци и антинатовци. В коалиционното си споразумение с ГЕРБ на първо място е залегнал принципът, че те категорично дават своята подкрепа за Европейския съюз и НАТО".

Депутатът изрази мнението си, че в БСП има свеж полъх и новото и различното в политиката на левицата е, че партията поставя интересите на избирателите на първо място.

Явор Божанков отбеляза като част от промяната на социалистическата партия новия устав на левицата, даващ път на младите, с която неговото участие е станало възможно.