Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

От "Нова република": Няма вариант за управление заедно с ГЕРБ

Надпартийното дясно обединение е алтернатива на статуквото, заяви Стоил Яков в "Денят ON AIR"

03.02.2017 | 20:26 Редактор: Ирина Георгиева
От

"Нова република" е единствената алтернатива вдясно на ГЕРБ, БСП и ДПС. Тя е алтернатива на статуквото. Това заяви шефът на предизборния щаб на "Нова република" Стоил Яков в предаването "Денят ON AIR"

"Ние от "Нова република" при учредяването ни подадохме ръка на "Да, България". Подадохме я като отговорни политици, а те като една млада партия решиха да ни отговорят не като политици. Тук ще спра да говоря. Нека те сами вземат решението си", добави Яков.

В "Нова република" сме се събрали отговорни хора към обществото и към гражданите, които сме се доказали въпреки младостта си, посочи Яков. По думите му част от тези хора са се опитали заедно с ГЕРБ да направят някакви реформи, разочаровали са се и са решили да останат до принципа и морала.

Сто процента сигурно е, че няма вариант за управление заедно с ГЕРБ, подчерта Яков.

"Дясното два пъти се довери на ГЕРБ. Два пъти пробва да бъде партньор, коректив и двата пъти последва едно управление, което не е в интерес на обществото, продължи задкулисните схеми и източването на държавата", обясни той и допълни, че резултатът е разбита десница, липса на реформи и все по-корумпирана среда.

"Депутатите от "Нова република", част от предишния парламент, за една година в опозиция успяха да постигнат доста повече неща, полезни за нашето общество, отколкото, когато бяхме на власт и смятахме, че нещо добро ще се случи", добави Яков.

От "Нова република" има декларация за обединението и казваме, че сме за "дясното обединение на всички десни гласоподаватели", но имаме две много важни условия, подчерта Яков.

"Никога повече десницата да не се подхлъзва по тази пързалка за общо управление с ГЕРБ. Там трябва да имаме ясна и категорична политика, че това няма да се получи. Второ много важно условие е всички политически лидери, които са виновни за колаборацията с ГЕРБ, дали са били излъгани, дали са били подведени или нарочно са го направили - да не бъдат представители в кандидат-депутатските листи", посочи Яков.

За Bulgaria ON AIR, той коментира, че е абсолютно убеден, че следващото управление, в което участва десницата, трябва да е абсолютно принципно.