Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Контрера: Очевидно разговорът между ГЕРБ и РБ не е бил за програмата

Ако мандатът беше даден на Обединените партиоти, ситуацията е щяла да се развие по друг начин, коментира общинският съветник от ВМРО

23.12.2016 | 20:11 Редактор: Мария Аладжова
Контрера: Очевидно разговорът между ГЕРБ и РБ не е бил за програмата

В решението на действащия президент на страната Росен Плевнелиев да даде мандата на Реформаторския блок е имало външен натиск. Ситуацията при мандат, даден на Обединените патриоти, е щяла да се развие по друг начин. Такова мнение изрази в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR Карлос Контрера от ВМРО.

"Колкото и да се опитваха ГЕРБ и Реформаторския блок да обясняват, че те преговарят в името на някаква програма, очевидно беше, че разговорът беше в съсвем друга посока", коментира Контрера.

Той за пореден път подчерта основните приоритети на патриотите, а именно - увеличаване на размера на минималната пенсия и конкретни мерки по охраната на границата.

По въпроса с пенсиите и твърденията, че увеличаването на минималния праг до 300 лева ще доведе до колапс, Контрера заяви: "Тази теза показва дълбоко неразбиране за това как функционира осигурителната система. Тези хора, които така или иначе вече са се пенсионирали, те са внесли своите вноски. С увеличаването на тези ниски доходи, тези пари ще влязат в оборот, за разлика от тези, които сега стоят с нулеви лихви в банките".

Според него излишъка от 1 млрд. в държавната хазна свидетелства за неправилно управление на ресурсите или преднамеренно такова.

Що се отнася до терора в Берлин от последните дни, Контрера посочи, че нападателят е бил под радара на германските власти до септември месец, след което е снет от отчет:  

"По-скоро това е било политическо решение - тактически оперативни решения, които трябва да се вземат от специалисти, всъщност се взимат от политиците в името на някаква политическа цел".

И още общинският съветник от ВМРО коментира новина, която излезе преди броени часове, а именно, че на 21 декември на ГКПП-Капитан Андреево е била задържана холандка, обявена за международно издирване за тероризъм.