Атентаторът от Берлин е застрелян в Милано!

Броени минути по-рано датската полиция съобщи, че мъж, отговарящ на описанието на Амри, е бил забелязан в град Олборг

23.12.2016 | 12:00 Редактор: Ирина Георгиева
Атентаторът от Берлин е застрелян в Милано!

Тунизиецът, заподозрян за атентата в германската столица Берлин в понеделник, е бил убит в престрелка с полицията в предградие на Милано. Информацията бе потвърдена от министъра на вътрешните работи Марко Манити на извънредна пресконференция. Амри бил спрян за рутинна проверка, но извадил пистолет и открил стрелба по полицаите. Един полицай е леко ранен, а нападателят застрелян. 

Германските власти подозираха, че тунизиецът все още се намира в Берлин. Вчера германската полиция потвърди, че в камиона, с който бе извършен атентатът, са открити пръстови отпечатъци на Амри. Намерени са и допълнителни доказателства, които подкрепят тезата, че именно той е извършител на кървавия акт, при който загинаха 12 души, а над 50 бяха ранени.

Броени минути по-рано датската полиция съобщи, че мъж, отговарящ на описанието на Амри, е бил забелязан в град Олборг, Северна Дания, предаде още агенцията. Тя обяви, че провежда операция и призова хората да избягват района.

По-рано германската полиция извърши нов обиск в джамията в квартал Моабит в Берлин, където Амри е бил забелязан във вторник сутринта.