Официално: Издирват тунизиец за атаката в Берлин

Терористът е въоръжен и опасен, убил е шофьора на камиона

21.12.2016 | 13:28 Редактор: Тодор Петров
Официално: Издирват тунизиец за атаката в Берлин

Германските власти обявиха официално, че за атентата в Берлин се издирва тунизиец. При изключително засилени мерки за сигурност продължава неговото издирването. Терористът е на свобода, въоръжен е и опасен, предаде репортер на Bulgaria ON AIR от Берлин.

Мерките за сигурност на ключови точки в столицата са засилени. На места са поставени допълнителни бариери. 

 

Иззети са множество документи, които категоричено доказват, че вторият човек в кабината на камиона е убит от терориста. Разследващите са успели да открият ДНК в превозното средство. По последни данни няма пострадали наши сънародници. Междувременно шест от жертвите вече бяха идентифицирани като германски граждани. Сред тях са и един украинец, жена от Италия и гражданин на Израел. 24 от ранените пък са освободени от болница. 

"Ислямска държава" пое отговорността за нападението, но според експерти съобщението на терористичната организация не може да се смята за достоверно. 

Вчера вечерта членове на германската мюсюлманска общност се събраха пред църквата Кайзер Вилхелм на мястото на трагедията. Облечени в бели тениски с надписи "Мюсюлмани за свобода". 

"Искахме да отдадем почит на жертвите на вчерашната атака. И искаме да се дистанцираме ясно от всеки, който атакува нашето общество. Германия е нашият дом, ние обичаме Германия, искаме да живеем тук, Берлин е нашият град. И няма да позволим животът ни да бъде застрашен", заяви председателят на асоциацията на мюсюлманите в Германия Абдула Вагисхаузер.

Районът на атаката все още е блокиран, а площадът се е превърнал в денонощен мемориал.