Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Любомир Халачев: Четвъртък ще стане ясно кого ще подкрепи АБВ на балотажа

Той е разочарован от резултатите си и от тези на Ивайло Калфин на президентския вот

08.11.2016 | 20:48 Редактор: Ирина Георгиева
Любомир Халачев: Четвъртък ще стане ясно кого ще подкрепи АБВ на балотажа

АБВ ще реши най-вероятно в четвъртък кого ще подкрепи на балотажа. Разбира се, че съм разочарован. Това заяви дни след президентския вот кандидатът за вицепрезидент на коалиция "КАЛФИН ПРЕЗИДЕНТ" Любомир Халачев в Денят ON AIR.

"Тепърва ще трябва да направим анализ, защото той е доста по-дълбок. Първо разочарованието дойде от там, че имахме надежда за доста по-висок успех. Първото условие за този успех, на който се надявахме беше това, че Ивайло Калфин беше най-добре подготвеният за поста "Президент на Р България". Най-добър дипломат, с най-добър опит в администрацията, от което особена нужда има България в момента", заяви Халачев.

По думите му тепърва ще си отговорят на въпроса защо българският народ не е поискал да избере такъв човек и да гласува за него, а гласува партийно. Според него гласоподавателите искат да гласуват партийно.

Много е важно личността, която ще изберем да бъде силна, ярка, независима, доколкото е възможно това нещо, подчерта Халачев. Според него тази президентска кампания е била интересна с много детайли.

"Единият от детайлите, който лично на нас не ни харесва е, че ние с Ивайло Калфин и цялата коалиция, се явихме, за да играем и да създадем интересна игра на терена - да има много дискусии, да има разговори, за да се изясни това, което бихме искали да покажем на нашия избирател. Много от кандидатите се явиха с една единствена цел - да вкарат гол. По време на цялата кампания бяхме в играта, но видяхме, че първо - половината от силите на по-големите организации бяха да плашат по един или друг начин българския народ", заяви Халачев.

Имаше много нелогични неща в тази кампания и въпросът е в това защо не успя да се състои спортсменски дебат, запита той. Според него една част, по-малката, от хората у нас са граждански активни, има много хора, които се страхуват да изкажат мнение, а и много, които въобще не се интересуват какво става.

Чуйте целия разговор: