Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Георг Георгиев: На избори всичко е очаквано - и да победиш, и да загубиш

В България дясното е носителят на промяната, коментира народният представител от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR

08.11.2016 | 20:04 Редактор: Луиза Божинова
Георг Георгиев: На избори всичко е очаквано - и да победиш, и да загубиш

Когато има избори всичко е очаквано - както да победиш, така и да загубиш. Тъй като последните десет години ГЕРБ е първа политическа сила, нашите очаквания бяха на първи тур да бъдем такава. И ние сме от гледна точка на това, че кандидатът, който беше посочен от избирателите като първи не е излъчен от политическа партия. По силата на това ГЕРБ запазва своята позиция.

Това коментира народният представител от ГЕРБ Георг Георгиев в предаването "Денят ON AIR". Той подчерта, че позицията на премиера Бойко Борисов е била ясна - ако следващата неделя Цецка Цачева не бъде избрана за президент, в понеделник ще бъде факт оставката на правителството.

На въпрос дали смята, че това решение е адекватно Георгиев каза, че ГЕРБ винаги е печелила с достойнство и ако изгуби отново ще го направи с достойнство.

"Във втория тур изборът е ценностен. Тук става въпрос затова дали ще изберем стабилността на България, или ще я оставим в ръцете на хора, които през годините ясно показаха, че не могат да я управляват", настоя Георгиев в студиото на Владимир Сиркаров.

"В България дясното е носителят на промяната, то е това, което в момента е способно да гарантира стабилността на страната и продължаването на нейния път на развитие", заключи депутатът от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR.

Целия разговор вижте във видеото: