fallback

Депутати питат Сотир Цацаров за КТБ

Методи Андреев от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR: "Много се съмнявам, че Цветан Василев някога ще застане пред българското правосъдие"

09.06.2016 | 20:45 Автор: Луиза Божинова

Цветан Василев знае доста неща за важни фактори в България - политици, магистрати. Лично аз много се съмнявам, че той някога ще застане пред българското правосъдие.

Това каза в предаването "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

"На 13 юни 2014 година с какво започна цялата тази мистерия около КТБ? С акция на прокуратурата по досъдебно производство. Къде по света по досъдебно производство влизат маскирани полицаи в една банка?", заяви той. По думите му най-вероятно това ще бъде въпрос на мониторинга, който идва от Европа.

"Някой трябва да каже като имаше досъдебно производство, защо трябваше да е толкова показно?", подчерта Андреев.

За отправената покана от група народни представители към главния прокурор Сотир Цацаров да обясни пред парламента докъде са стигнали нещата с казуса КТБ, депутатът от ГЕРБ каза, че процедурата не е проиграна. "Делото за организирана престъпна група с лидер Цветан Василев ще бъде дадено на Специализираната прокуратура. Тогава ние би трябвало да поискаме изслушването на главния прокурор да бъде при закрити врата", посочи той.

"Смятам, че можем да постигнем консенсус по тоаи текст и да изслушаме, ако трябва и при закрито заседание, това, което главният прокурор ще каже", каза Методи Андреев в студиото на Кузман Илиев. "Сигурно ние няма да се задоволим само да слушаме, но ще и питаме", допълни депутатът.

"За мен е нормално да се знае какви пари от КТБ влизат чрез синдиците във Фонда за гарантиране на влоговете", настоя той.

Във връзка с престрелката в Слънчев бряг, при която бе тежко ранен несебърският бос Димитър Желязков-Очите, а негов гард бе убит, Методи Андреев заяви, че не смята, че причината за случката е едно паркомясто.

"Когато човек отива да вземе едно паркомясто, не отива с 40 въоръжени, нали?", посочи той.

"Ако е имало информация за готвен атентат срещу Митьо Очите и службите не са реагирали, тогава въпросът е защо не са?", категоричен е Андреев. "Обикновено се предприемат превантивни действия, най-малкото да бъдат обуздани въпросните враждуващи групировки, за да не се стига до екшъни, които ни излагат пред целия свят", обясни депутатът.

По думите му няма как тези групировки да съществуват, да ги знае цяла България и досега да няма нито едно доказателство за тяхната дейност.

"Това създава впечатление за наличие на някакъв чадър", каза Андреев.

На въпрос кой ще бъде президент на страната, депутатът посочи, че печеливш кандидат на десницата без подкрепа от ГЕРБ не може да има и само кандидат на ГЕРБ без подкрепа на цялата десницата, също не може да има успех.

По думите на Методи Андреев държавният глава трябва да бъде доказан евроатлантик.

Цялото интервю вижте във видеото:

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback