Предстои аутопсията на убития при престрелката в Слънчев бряг снощи

Очаква се преди обяд да бъде дадена допълнителна официална информация за състоянието на другите двама ранени

09.06.2016 | 07:11 Редактор: Ирина Георгиева
Предстои аутопсията на убития при престрелката в Слънчев бряг снощи

Предстои да бъде направена аутопсията на убития мъж при престрелката в Слънчев бряг. Това съобщи началникът на отделението по Съдебна медицина в МБАЛ-Бургас д-р Галя Милева за "Фокус". Тя ще бъде извършена днес след 8:00 часа, а по-късно ще бъде дадена допълнителна официална информация за състоянието на другите двама ранени.

От полицията в Бургас все още не дават официална информация за състоянието на ранените, с оглед на извършващото се разследване. 

Припомняме, че един мъж беше убит, а други двама ранени при престрелка в Слънчев бряг вчера около 20:57 часа. Инцидентът е станал около дискотека Iceberg в курортния комплекс. По непотвърдена информация единият от пострадалите е Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, а другият е човек от неговата охрана. Те са настанените за лечение в "Реанимация" в МБАЛ-Бургас. 

Убитият е от обкръжението на Митьо Очите, потвърди главният секретар на МВР Георги Костов.

Около 40 души са участвали в инцидента в ресторант "4 you" в центъра на Слънчев бряг, допълват от в. "24 часа". 

Според главния секретар 30 са били от обкръжението на Желязков, а десетина - от постоянните посетители на ресторанта.

Възможно е престрелката да е следствие от предхождащ битов конфликт, но на този етап не можем да изключим и някакви бизнеспротиворечия, допълни Костов.

Стрелбата е била вътре в заведението,явно изстрели да са били насочени и навън, защото в стъклата на съседно заведение има дупки. Има данни и за трети ранен, но по-леко.

Главният секретар потвърди информацията за двама задържани веднага след инцидента. Той уточни, че те са били въоръжени.