Задържаха двама от издирваните за стрелбата в Слънчев бряг

Георги Иванчев и Божидар Кузманов-Божо били доведени в полицията в Бургас днес следобед

09.06.2016 | 17:26 Редактор: Луиза Божинова
Задържаха двама от издирваните за стрелбата в Слънчев бряг

Полицията в Бургас задържа двама от обявените за издирване мъже във връзка престрелката в Слънчев бряг, съобщиха от МВР.

Това са Божидар Кузманов – Божо, който е собственик на клуба в Слънчев бряг, където бе престрелката. Вторият задържан е Георги Иванчев.

Днес следобед двамата са доведени в сградата на областната дирекция. Те били придружени от адвокат.

Двамата мъже, заедно с още шестима, бяха обявени за издирване от полицията във връзка с извършеното престъпление на територията на к.к. Слънчев бряг. При стрелбата бе убит 46-годишния Александър Алексиев, който е охранител на Митьо Очите. Самият Желязков е настанен в болница в критично състояние и с опасност за живота.

Същевременно Окръжна прокуратура - Бургас привлече към наказателна отговорност 31-годишния Тодор С. затова, че на 8 юни 2016 г. около 20.30 ч. в к.к.“Слънчев бряг“ в ресторант умишлено е умъртвил Александър Алексиев с огнестрелно оръжие по начин и със средства, опасен за живота на мнозина.

За това тежко умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Предстои Окръжна прокуратура Бургас да постанови задържане на обвиняемия за срок от 72 часа.