Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Журналист: При сложна коалиция е по-малко вероятно тъмна сила да дърпа конците

Смешно е как Пеевски стана най-големият евроатлантик и с Борисов говорят в хор, каза Владимир Левчев

24.11.2023 | 21:07 Редактор: Вяра Димова

Политическата ситуация в България изглежда сравнително добре, не е толкова зле, колкото непрекъснато се опитват да я представят. Акад. Денков е най-добрият министър-председател, който сме имали. Той все още не е бил на власт достатъчно дълго. Това каза писателят и журналист Владимир Левчев в студиото на "Денят ON AIR".

Гостът отбеляза, че всички говорят против правителството, но по думите му то се справя "изумително добре"

"Предизборно имаше широки коалиции, те имаха за цел да вземат колкото може повече кметски места. "Продължаваме промяната-Демократична България" се представи добре. В столицата политиката е много важна, както и външнополитическите виждания на един кмет. В общинския съвет трябва да има не сглобка, но някакво единомислие. Бонев категорично каза, че няма да има никаква коалиция", коментира Левчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него най-важни са разговорите, за да се постига консенсус по важните въпроси в столицата.

"Смешно е как изведнъж Пеевски стана най-големият евроатлантик и двамата с Борисов говорят в хор. Политиката е изкуство на възможното. Колкото по-сложна е една коалиция, толкова по-малко можем да очакваме, че една тъмна сила стои отзад и дърпа конците. Сега има противопоставяне между Русия и ЕС. Надявам се кабинетът да издържи и до ротацията, и след ротацията", настоя още Левчев.

Гледайте целия разговор във видеото.