Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Филип Станев: С помощта за Украйна ставаме част от войната, България е в национална опасност

Той определи "неволната грешка" на Денков за безумна

28.09.2023 | 21:07 Редактор: Михаела Кирилова

Премиерът акад. Николай Денков заяви, че е допусната "неволна грешка" след като от ГЕРБ-СДС алармираха, че се раздават милиарди на странни фирми. От ИТН обаче не вярват в "неволните грешки" и смятам, че това е злоупотреба.

"Това твърдение е едно от най-нелепите твърдения в политическия живот. Вчера знаете какъв скандал стана с остра реакция на Делян Добрев, че това е огромна злоупотреба с българите и държавата. Тези милиарди пари са наши, те са на българите. Нелепо е, ако някой повярва, че тази грешка ще бъде поправена. Можеха да измислят по-логично обяснение, ако въобще можеха да мислят", каза Филип Станев от ИТН в студиото на "Денят ON AIR".

Според него реакцията на ГЕРБ-СДС е странна и твърде мека. Той заяви, че ако "ще си играят на добро и лошо ченге, нека го правят, когато си обсъждат некоалиционните съвети, а не пред обществото, защото това не е игра".

По темата за контрола на еврофондовете гостът сподели, че това на думи звучи добре, но на практика изглежда съмнително. Той допусна хипотезата, че по-скоро тази комисия ще се опитва да контролира финансовите потоци, така че да няма извънредни брифинги. Станев беше категоричен, че ще подкрепят справедливото гражданско недоволство в Стара Загора. 

"Видяхте какво се случи на посещението на зам.-министъра на региона. Те го изгониха. Той имаше дързостта да се обърне към тях с думите "колеги". За тези хора това е въпрос на оцеляване, а правителството не прави нищо. Управляващите се опитват да хвърлят прах в очите на тези, които недоволстват", коментира той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гостът отвори и една скоба за конституционните промени и изрази мнение, че се предлагат абсолютни безумия. 

"Конституционният съд няма как да допусне тези гаври с Конституцията. Това е толкова безумно, не е нужно да си специалист, за да го забележиш", категоричен бе Филип Станев.

В края на разговора се засегна и още една важна тема. Изпращането на ракетите С-300 на Украйна.

"Пак ще стигнем до това словосъчетания "Национално предателство". Когато ние като държава ставаме част от тази война, поставяме България в национална опасност", заяви гостът.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.