Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Стоян Михалев: ГЕРБ все по-често случайно гласуват с "Възраждане", после размислят

Въоръжението, което пращаме на Украйна, няма да отслаби защитата на българската територия, категоричен е депутатът от ПП-ДБ

28.09.2023 | 20:16 Редактор: Елеонора Танева

Премиерът се извини за неволна грешка за милиони към фирми. Ще се решат ли проблемите с Комисия за контрол на еврофондовете?

"Имаме един прекрасен министър-председател, който в трудни моменти изключително добре се справя с кризите. Дали е неволна грешка, проблем в комуникацията... Дълги месеци слушах за милиарди по договор, който не бил договор, били дадени на чужда фирма, пък няма такова нещо. Напрежение ще има, наближават избори", коментира депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев в студиото на "Денят ON AIR".

Народният представител обясни и ваканцията, която си дадоха депутатите. Изчисленията му показват, че поне 20 негови колеги в НС са кандидати за кметове.

"Не е честно спрямо едните да имат предимството на безплатна трибуна от българския парламент, а другите да си плащат за кампания", добави Михалев.

По думите му е пресилено Делян Пеевски да бъде определян като говорител на "сглобката". А депутатите от ГЕРБ определи като колебливи на моменти.

"Важно за изпълнението на евроатлантическите приоритет е да има мнозинство, без мнозинство това няма как да бъде прокарано. Забелязваме как ГЕРБ в последния момент си променят мнението и по някаква случайност започват да гласуват с "Възраждане". Стават такива обърквания, после размислят", каза Михалев.

Депутатът беше категоричен, че има нужда от реформа в службите за сигурност. 

"Типа на кадрите, които изпълват тези служби, в ДАР например - това е съветски модел на профилиране на кадрите. На тези хора им е трудно да разберат, че сме част от съвсем други съюзи. Те още СССР не са си го изтрили от съзнанието", заяви гостът.

Пред Bulgaria ON AIR той изрази позицията си, че Васил Терзиев трябва да бъде подкрепен на кметския вот за София и семейната му история с ДС няма общо с него, тъй като "едно дете на 11 г. не може да носи отговорност за репресивния апарат на българската комунистическа партия".

"Моделът на управление на София не може да бъде приет като нещо добро. Как като беше толкова добро над 20 млрд. за изхарчени и никой не може да каже какво качествено добро се е случило? Трябва да дойдат нови хора, които не смятат, че това е добро управление", посочи депутатът от ПП-ДБ.

Той успокои, че въоръжението, което страната ни допълнително ще изпрати на Украйна по никакъв начин няма да повлияе на отбранителната ни способност. 

"Експертиза показа, че те са неработоспособни. Това не изключва възможността, ако отидат в Украйна, да бъдат ремонтирани и използвани, което в България не можем да направим. Тези дефектни ракети със сигурност не са част от защитата на българската територия", завърши Стоян Михалев.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.