Васил Терзиев: Ще работим да вдигнем стандарта на прозрачност в София

Регистрира се и кандидатът на БСП - Ваня Григорова

26.09.2023 | 13:47 Редактор: Михаела Димитрова

Последни часове за регистрация на листите в надпреварата за местна власт. Водач при "Продължаваме промяната - Демократична България" е Борис Бонев, обяви кандидатът на политическата коалиция за столичен кмет Васил Терзиев.

"Работим за победа на първи тур. Ще работим да вдигнем стандарта на прозрачност, да променим всичко, което зависи от нас, да има по-голяма ангажираност на гражданите, да разбират какво се случа и активно да изкореним корупцията, за да може публичният интерес да бъде застъпен. Ще инспектираме, ще засилим функцията на вътрешния одит, на всички други контролни инструменти, с които общината работи, за да борим системните проблем", Васил Терзиев.

"Днес повече от всякога сме уверени, че следващият кмет на София се казва Васил Терзиев и сме абсолютно сигурни, че победата ще е още на първи тур", категорично заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Регистрира се и кандидатът на БСП - Ваня Григорова. Това, което тя заяви, след като се регистрира в общината е, че не може да се играе "повече с оголените нерви на софиянци." Затова тя с увереност каза, че ще стигне до балотаж.

От ЦИК са регистрирали общо 58 партии и 9 коалиции. "Сроковете са кратки, за да може при констатирани пропуски и нарушения да се отстранят. Ако дотогава има и кандидати за общински съветници, които са се отказали, партиите и коалициите ще могат да предложат нови кандидатури, но само до този срок", обясни зам.-председателят на ЦИК Росица Матева.

На 27 септември 2023 г. от 10:30 часа ще се проведе жребий за определяне на поредните номера  на партиите и коалициите от Централната избирателна комисия в бюлетините за гласуване в изборите за общински съветници и за кметове, насрочени на 29 октомври 2023 г. За изборите ще бъдат напечатани 3606 вида бюлетини - в зависимост от това дали гласуваме за кмет, или общински съветници.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.