Депутатите решиха: Пращаме още ракети и боеприпаси на Украйна

Гласуване се проведе на закрито заседание

27.09.2023 | 14:41 Редактор: Елеонора Танева
Депутатите решиха: Пращаме още ракети и боеприпаси на Украйна

Народните представители приеха Проекта на решение за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна, внесен от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Това стана по време на закрито заседание, но не стана ясно с колко и чии гласове.

С това решение НС одобри да изпратим на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети от типа 5В55Р. Заедно с тях ще изпратим и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие с калибър 5.56х45 мм, които са с отпаднала необходимост за нуждите на Министерство на вътрешните работи, информира БГНЕС.

Проекторешението е внесено от Бойко Борисов, Христо Иванов, Делян Пеевски, Ивайло Мирчев, Кирил Петков и Христо Гаджев. По време на дебатите в пленарна зала проектът на решение срещна силен отпор и остри критики от страна на опозицията в лицето на “Възраждане”, БСП и ИТН. Близо час отне започването на дебата по същество, като всяка от трите гореизброени партии искаше почивка, за да се осигури време на заседанието на дойде министърът на отбраната Тодор Тагарев, директорите на разузнаването и др.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
1 rate up comment rate down comment 0
Простоти
преди 7 месеца
Май не разбират, че с поведението си настройват хората срещу Украйна и САЩ. Ние не сме убийци, че да помагаме на хората да загиват. Тия в посолството и парламента не страдат от подобни угризения, все пак и пари получават заради това, че хората загиват. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Смешни
преди 7 месеца
От кого се криете с това закрито заседание? На всички ни е ясно, че посолството е решило, не вие.Какво прави Кирчо в Британското посолство днес-получава указания? Сигнализирай за неуместен коментар