Денков видя недоразумение: Цитираните от ГЕРБ фирми няма да получат милиони

Премиерът обеща, че ще има прецизиране на текстовете в териториалните планове

28.09.2023 | 13:36 Редактор: Искра Ангелова

Недоразумение - така премиерът Николай Денков нарече изказването на ГЕРБ за териториалните планове. Коментара си Денков направи след първата официална среща с българския еврокомисар Илиана Иванова.

"Недоразумение - няма друга дума, с която мога да охарактеризирам това, което се случи. Въпросните фирми, които бяха цитирани, няма решение да получават средства, както беше представено от страна на представителите на ГЕРБ. Това е предварителна информация, кои фирми са заинтересовани да инвестират в този регион. Тази сутрин аз се чух с г-н Борисов, мисля, че изчистихме това недоразумение и трябва да продължим в делови порядък", коментира министър председателят.

Денков обеща, че ще има прецизиране на текстовете в териториалните планове, като успокои, че това може да се случи и след като документите бъдат предадени в Европейската комисия, за което крайният срок е утре.

Ако страната ни не предаде териториалните планове в Европейската комисия, ще загуби европейското финансиране. Парите са предвидени за извършването на прехода от въглищни централи към по-екологични алтернативи и запазването на работните места в регионите Стара Загора, Перник и Кюстендил.

"Промените в енергетиката не се правят, защото някой ги иска. Това са промени, от които имат нужда българските граждани, българските енергетици, за да осигури бъдеще, което е по-добро в България", категоричен бе Денков.

Коментар по темата направи и новият български еврокомисар Илиана Иванова.

"Само България не е предала своите териториални планове, всички останали държави са го направили още миналата година, вследствие на това вече бяха загубени 100 млн. евро", поясни тя.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа


1
0 rate up comment rate down comment 0
А така
преди 6 месеца
Разберете се кой колко да усвои, че накрая от прекомерна алчност, милионите ще останат за Урсула. Сигнализирай за неуместен коментар