Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Д-р Койчев: ГЕРБ управлява София от 14 години, който си прави триумфални прогнози за победа, няма връзка с реалността

"Най-вероятно утре ще бъде обявен кандидатът за кмет", разкри общинският съветник

18.09.2023 | 20:37 Редактор: Искра Ангелова

Защо е загадка кандидатът на ГЕРБ за кмет на София?

"Въпреки че се опитаха отсега да се пошегуват с прогнози, в крайна сметка има още малко време, преди да бъде обявен кандидатът, така че не виждам защо трябва да се отнасяме с ирония към нещо подобно. Най-вероятно утре ще бъде обявен. Има много достойни хора, които биха се справили с тази задача", каза общинският съветник д-р Антон Койчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той поясни, че познава добре и работата на Георги Георгиев.

"Познавам добре неговия плам, всеотдайност, професионални и лични качества. Сигурен съм, че ще бъде номиниран точно такъв човек, който ще бъде антипод на агресивно заявилите се кандидати не само като произход, политически виждания, но и като експертиза. Аз не знам кой ще бъде кандидат, профилът е очертан. Тази управляваща коалиция, по-специално ГЕРБ, управляват София от над 14 години. Те имат много постижения, които трябва да защитят и да покажат на хората, че могат да надградят. Разбира се, има и грешки, от които трябва да се покаже, че са се извели поуките и не трябва да се повтарят", допълни д-р Койчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Общинският съветник е убеден, че ГЕРБ ще спечели кметските избори в София.

"Нито подценявам, нито надценявам кандидата на ПП-ДБ. Той ще има достойно представяне, но в никакъв случай няма да бъде съизмерим с кандидата на ГЕРБ-СДС. А относно листата на г-н Вили Лилков - нещата са по-различни, той стъпва на партия КОД", припомни той.

Според него ще има и втори тур на изборите, като избирателите ще подкрепят ГЕРБ.

"Който прави триумфални прогнози за победа, няма връзка с реалността. Основният ни опонент е популизмът, непрофесионализма, желанието на всяка цена да се овладее София. Ваня Григорова е опонент, защото тя идва от левия спектър, има си нейни виждания. Васил Терзиев е опонент, тъй като е представител на по-модерна левица. Това са двата основни опоненти. Битката за кметския пост ще се реши на балотаж, а битката за листи и представителство в Общинския съвет ще се реши на първия тур", категоричен бе д-р Антон Койчев.

Той се надява битката да е битка на аргументи, а не на заклинания.

"Столичани се интересуват от това да имат уреден град, транспорт, детски градини, зелени площадки. Здравеопазването е в достатъчно стабилно. Софиянци имат бази и клиники, но се вълнуват и от сигурността. Много неща се направиха, бюджетът е рекорден - 2 пъти повече от бюджета през 2010 година. Това е бюджет без дефицит, има осигурени инвестиции", добави общинският съветник.

Д-р Койчев разкри, че делата за разменените бебета от "Шейново" тепърва предстоят.

Основателни ли са протестите на земеделците и ще променят ли решението на властта за вноса от Украйна?

Не са основателни и няма да променят решението на управляващите, които имат силни аргументи за отмяна на забраната. Очаквам цените на храните да се понижат.
39%
Протестите са основателни и ще доведат до пореден обрат по казуса с вноса от Украйна. Решението обрича родните производители.
29%
Основателни са, но едва ли властта ще промени решението си. Вероятно отново ще им обещаят компенсации.
28%
Не съм достатъчно запознат с темата и нямам категорично мнение.
3%
Общо 1300 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.