Терзиев: Ще превърнем София в европейската столица, за която мечтаем

ПП-ДБ и "Спаси София" регистрираха коалиция за участие в местните избори

17.09.2023 | 14:20 Редактор: Михаела Кирилова
Терзиев: Ще превърнем София в европейската столица, за която мечтаем

"Продължаваме Промяната-Демократична България" и "Спаси София" регистрираха местна коалиция за участие в местните избори в София.

"В Деня на София, празникът на града, който обичаме се регистрираме за местните избори в София. Нямаме търпение да изпълним обещанието си и да се явим обединени на тези избори. Всички прогресивни и демократични хора да дадем тласък на града. Нека да работим всички заедно за един по-хубав, по-модерен европейски град, защото това зависи не само от нас като политически представители, но и от всеки един от хората на града, заедно да успеем да превърнем София в тази европейска столица, за която мечтаем", каза издигнатият от коалицията за кандидат за кмет Васил Терзиев.

"Очакваме подкрепа от всички граждани. Очакваме подкрепа на базата на идеите, които ще предложим. Фокусирани сме върху това да излезем с качествени предложения за града и на тяхна база да убедим гражданите на София. Всички тези идеи са описани в програмата ни, върху която работим много дълго", добави той.

"Първото нещо, което ще направя като кмет, е да покажа на всички софиянци, че ще работя за техния интерес и че политическите разделения нямат значение след изборите. Ние ще се фокусираме върху измислянето на най-правилната работеща формула и процеси, така че да се пази публичният интерес", категоричен е Терзиев.

От коалицията напомниха, че обединението има за цел победа на първи тур на изборите за кмет, както и мнозинство в Общинския съвет. 

"Горд съм, че повеждам листата заедно с екип от експерти, с които ще работим София да бъде град, в който живеем добре. През следващите седмици ще запознаем софиянци и с кандидатите за общински съветници, техните приоритети, както и програмата ни за управление. След 18 години ГЕРБ София остава с разбити тротоари и некачествени ремонти, пропита от корупция и проблеми. Ние влизаме в тази битка подготвени - освен екип, който познава добре проблемите на града и е готов с техните решения, имаме и програма, и конкретни предложения за подобрения още от първия ден на новото управление", коментира Борис Бонев.

Снимка: Пресцентър/Обединени за София