Борис Бонев: Няма да правим компромиси с ГЕРБ, шайка управлява изостаналата София

Подходите ни с Васил Терзиев се допълват, посочи общинският съветник

17.09.2023 | 10:45 Редактор: Тодор Петров
Борис Бонев: Няма да правим компромиси с ГЕРБ, шайка управлява изостаналата София

"Не ни е страх да застанем очи в очи с хората на улицата, да отговорим на всички въпроси, които те имат, и да ги убедим, че ние сме правилният избор на местните избори. ГЕРБ демонстрира за пореден път неуважение към избирателите в София, криейки до последно своите кандидати. Този тип отношение ние никога не сме възприемали", заяви Борис Бонев – общински съветник и водач на листата за общински съветници на ПП-ДБ-"Спаси София". 

"Това, че няма опонент на ГЕРБ, за нас не е проблем. Нашата битка е срещу цялостния модел на управление на ГЕРБ - модел, който се изразява и в некачествените ремонти, и в мръсния град, и в нагласените обществени поръчки, и в разпадащата се инфраструктура на града, и във всички онези далавери и корупционни практики, които сме разкривали през годините", каза той за БНР. 

"Спаси София" компромиси с ГЕРБ няма да прави, категоричен бе Бонев и добави: Нямаме никакво намерение да пестим критика срещу ГЕРБ и начина, по който управляват София. 

Той отбеляза огромния пропилян потенциал на София последните 20 години. София изостана от своите конкуренти в Европа, а не ги настигна, отчете той. Общинският съветник нарече "шайка" тези, които управляват столицата в последните години. 

Подходите ни с Васил Терзиев се допълват, добави Борис Бонев. Той е убеден в победата на кандидата им за София. За другия кандидат за кмет на София - Вили Лилков, Бонев смята, че е жалко, че той е допуснал поредно разделение на демократичния вот в София.

Според него има голямо значение кой ще управлява София след изборите. Бюджетът не е просто едни цифрички, в бюджета се залагат реформите и приоритетите, подчерта той. По думите му бюджетът е изключително важен инструмент за управлението на града. Много бързо ние ще подготвим, включително по нов модел, бюджетът за 2024 г., заяви Борис Бонев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR