Нинова: ГЕРБ иска да подкрепи знакови червени кметове, на Борисов няма да му се получи

Българското правителство предаде българския национален интерес, заяви лидерът на БСП

16.09.2023 | 16:05 Редактор: Тодор Петров
Нинова: ГЕРБ иска да подкрепи знакови червени кметове, на Борисов няма да му се получи

"Единствената партия сме, която към днешна дата е в пълна готовност за кампания за изборите. Приехме своята платформа, одобрихме кандидатите за кметове и екипите за общински съветници", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след заседание на Националния съвет на партията. 

"ГЕРБ изявяват желание по места да подкрепят знакови червени кметове от години. Разчитаме това като поредния опит на Борисов да пробива БСП, да употребява БСП и да внушава, че между ГЕРБ и БСП са възможни договорки и коалиция. Искам да му кажа от сега, че и този път това няма да стане", настоя Нинова.

"Нашата цел на тези избори е да продължим битката си за разграждане на този модел на местно равнище, където са се окопали феодални владения на кметове години наред, които си служат с подчинение на хора, заплахи, назначения и изнудване", подчерта лидерът на БСП.

Корнелия Нинова информира, че Националният съвет, по нейно предложение, е взел решение партията да не приема никъде подкрепа на ГЕРБ за кметове на БСП.

"Българското правителство предаде българския национален интерес. Питаме се, как Полша и Румъния, които са едни от най-големите поддръжници на Украйна, този път се опълчиха и защитиха своите икономика и земеделие. Словакия, Унгария, Румъния и Полша остават на твърдата позиция, че няма да допуснат внос на украинско зърно и ще наложат национални забрани. Само българското правителство предаде своя национален интерес", коментира тя във връзка с вдигането на забраната за вноса от Украйна.