Борисов: Да приключи ретроградният Меркурий и ще обявим кандидата ни за кмет на София

От ПП-ДБ съвсем скоро щели да обявят своите листи

15.09.2023 | 10:31 Редактор: Тодор Петров

Ще обявим кандидата ни за кмет на София, след като свърши ретроградният Меркурий. С тази реплика се обърна към журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на влизане в пленарната зала.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ каза, че съвсем скоро ще обявят своите листи. 

"Не е имало разпределение и целта е била да се вижда кои са най-добрите кандидати за съответните позиции. Всички градове са важни в момента в България, защото имаме битка за страната ни", обясни той.

Лидерът на “Възраждане" Костадин Костадинов посочи, че те са готови отдавна с номинациите. Делян Пеевски от ДПС пък коментира с едно изречение, че са на финалната права за промените в Конституцията.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че утре приключват с номинирането на кметове. Тя напомни, че през изминалата седмица са одобрили 138 кандидати и утре ще бъдат приети и останалите. 

Понеделник, 18 септември, е крайният срок, в който партиите и коалициите трябва да се регистрират в общинските избирателни комисии. До 26 септември трябва да се обявят финалните листи за кандидати за кметове и общински съветници.

Парламентът ще има шест извънредни заседания, за да може депутатите да бъдат във ваканция по време на по-голямата част от предизборната кампания.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
изперкал
преди 7 месеца
Така ли каза врачката ви, г-н Борисов? Сигнализирай за неуместен коментар