Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Проф. Вили Лилков: Не съм говорил с Борисов, не искаме да забравим "червените куфарчета"

С Терзиев ще се срещнем на експертно ниво, заяви кандидатът за кмет на София

25.07.2023 | 20:42 Редактор: Елеонора Танева

Проф. Вили Лилков влиза в битката за София, среща подкрепата на доста малки десни партии.

"Заявката ми е да обединя десните избиратели, в момента са доста разколебани. Имам подкрепата от доста малки партии - КОД, БЗНС, Съюза на репресираните, Български демократичен форум, НДСВ. Отправил съм апел и към СДС, тъй като много седесари в лично качество ме подкрепят. Оптимист съм за целта, която съм си поставил", заяви проф. Вили Лилков в студиото на "Денят ON AIR".

Той беше категоричен пред Bulgaria ON AIR, че не е водил разговори с ГЕРБ, също така е убеден, че СДС на местно ниво ще реши коя кандидатура да подкрепи за кметските избори.

"Всяка областна или градска организация взима решение - коалицията с ГЕРБ не ги задължава навсякъде да взимат коалиционни решения. Не съм водил разговори с г-н Борисов. Това са слухове. Времето ще покаже", уточни гостът.

Проф. Лилков заяви, че не е имал намерение да участва в битката за София, докато не е видял номинацията на ПП-ДБ.

"С г-н Терзиев ще се срещнем на експертното поле. Не искам да коментирам личността му, притеснява ме това, че две сериозни формации предлагат човек без опит в местното управление, оставям настрани проблема с произхода му", заяви проф. Лилков.

Желанието му е София да остане "синя". Според него от 1989 г. натрупаната икономическа власт се трансформира в политическа, а номенклатурата вкарва свои наследници през партии, които заявяват, че са десни.

"Политическите партии стават все по-толерантни и пропускливи - важно е да не се подмени дебатът за София - ние не искаме да забравим червените куфарчета, синя София реагира и сини политици застават зад моята кандидатура", категоричен беше кандидатът за кмет.

Един от проблемите, с които ще се бори, ако стане кмет, е презастрояването на София. Готов е да организира листа на общински съветници, ще предложи и листа на районни кметове. Проф. Лилков е готов да създаде "черен списък" на фирми, които многократно правят ремонт на ремонта. За решаването на проблема с детските градини ще поиска законодателни промени, с които да се облекчи изглаждането на нови забавачки.

Гледайте целия разговор във видеото.


2
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 8 месеца
С Вас сме г-н Лилков,ОДВЕЙТЕ ДСРЗИЕВ НА ИЗБОРИТЕ! СТИГА С ТОЗ НОМЕР: ГЛАСУВАШЩ ЗА НАТО ЛЕТЕЦ ПОЛУЧАВАШ АГЕНТ НА КГБ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 4
Schopenberg
преди 8 месеца
Жалък си вилиии, нищожен и безполезен, както цял живот. Първо под шлифера на корупционния сдс барон евгени бакърджиев, сега под шлифера на боко корумпираната тиква. Сигнализирай за неуместен коментар