Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Георги Ганев, ПП-ДБ: Нещата стават с желание, не с подписване на документи

Бюджетът е изпълним, макар и понапрегнат, коментира депутатът

28.06.2023 | 20:23 Редактор: Елеонора Танева

Диалогът между първите две политически сили в НС засега върви, на хоризонта не се виждат подписи под формулирано споразумение.

"Коалиционните споразумения могат и да не се спазват, 2015 г. между ГЕРБ и "Реформаторския блок" имаше подписано такова, дойде декември, не се спази за конституционните реформи. Нещата стават с желание, а не с подписване на документи", коментира депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев в студиото на "Денят ON AIR". 

По думите му в момента се виждало желание, а редовните срещи определи като по-важни от подписи на хартия.

"Така, ако някоя от двете страни има подозрение спрямо другата, ще може да го каже на другата. Често се оказва, че тези подозрения са безпочвени и когато отсрещната страна обясни своите мотиви, се оказва, че не са основателни. Като се разбере, че не се опитват да се цакат тайно, а има недобра комуникация, с говорене се изглаждат нещата по-лесно", обясни Ганев.

Според него няма нужда Борисов да си дава депутатския имунитет и след това да се стига до това прокуратурата да не може да си докаже твърденията в съда.

"Ще бъде оправдан, може би този път ще има според закона парламентарна ваканция през август и комисията би трябвало да си свърши работята до 18 юли", прогнозира народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Ганев не познава лично Васил Терзиев, издигнат за кмет на столицата от "Продължаваме Промяната", "Демократична България" и "Спаси София", подкрепена и от "Екипът на София".

"Всички отзиви за него бяха изключително положителни, става дума за сериозен професионалист със сериозни организационни способности. ДС миналото на родителите му не ме притеснява, настоявам децата да не бъдат съдени по родителите им", призова Георги Ганев.

Относно представения от Асен Василев бюджет, депутатът коментира, че е напълно изпълним.

"Изпълним е, макар и понапрегнат - не е абсолютно сигурно, че всичко ще се случи. Някои от приходите има сценарии да не успеят, особено ако рецесиите се развият по неприятен начин, тогава ще се ограничават и разходите, за да се влезе в бюджетното салдо, това ще са от капиталовите разходи", прогнозира депутатът.

И предупреди всички, които искат да "счупят сглобката", че това ще се отрази на инвестиционния процес в България.

Гледайте целия разговор във видеото.