Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Манолова: "Продължаваме промяната" се сгоди за ГЕРБ пред очите на цяла България

"Сега е моментът президентът да свика КСНС", каза бившият омбудсман

26.05.2023 | 20:31 Редактор: Искра Ангелова

Скандал разтресе политическия живот у нас. Депутатът Радостин Василев представи пред медиите аудиозапис, направен на последното заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната".

"Това е поредното доказателство, че държавата е в разпад. Всичко, което се случва, особено през последните дни - след взрива срещу главния прокурор, показва точно това - тежки трусове в прокуратурата, в съдебната власт, в парламента и в парламентарните партии. Слава Богу, че българската Конституция предвижда поне една институция, която да стои в такава ситуация, това е институцията на президента. От "Левицата" смятаме, че сега е моментът президентът да свика Консултативен съвет за Национална сигурност", каза Мая Манолова от "Левицата" в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ трусовете за заплаха за националната сигурност.

"Едно е да кажеш, че координираш, обсъждаш с партньорските служби, но друго е да признаеш, че чужди посолства ти диктуват ключови и важни решения за българската държава. Парламентарните партии за тези, които генерираха тази криза, вместо да си вършат работата. Има достатъчно работа за вършене - приемането на бюджета, приемането на основните ключови закони по ПВУ, както и други проблеми, свързани с българските граждани", допълни Манолова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя смята, че мантрата да се създаде правителство на всяка цена е по-грешна от всякога.

"Засега имаме президент и правителство. Всичко останало се тресе по един обиден и възмутителен за българските граждани начин. Борците срещу мафията се превръщат в ротационни и коалиционни партньори на мафията. Нали хората гласуваха за "Продължаваме промяната", за да не е ГЕРБ. Сега какво се оказа? Гласувам за Кирил Петков, за да получа Бойко Борисов, при това да му осигуря имунитет срещу всякакви наказателни преследвания", възмути се бившият омбудсман.

Манолова е категорична, че не трябва да има недосегаеми в българската държава.

"Не пипайте с мръсните си ръчички и с ниското ниво на компетентност българската Конституция", призова тя. "Продължаваме промяната" е същата като ГЕРБ, другата страна на същата монета. Ако направят правителство, то ще бъде на омертата, в която участват и мутрите, и борците срещу мутрите. Ние искахме смяната на Гешев, защото той пазеше Борисов, сега смяната на Гешев пази Борисов. Каква работа има в тази схема Христо Иванов", попита тя.

И е уверена, че българите са вярвали, че промяната все пак е била възможна.

"Сега "Продължаваме промяната" се сгоди за модела "Борисов" пред очите на цяла България. "Продължаваме промяната" лети в свредел надолу към земята и разбиването е неизбежно, заедно с това разбиване е и надеждата, че наистина може да има промяна", коментира още Манолова.

Според нея ще се стигне до предсрочни парламентарни избори.

Гледайте целия разговор във видеото.

1
1 rate up comment rate down comment 0
хммм
преди 1 седмица
пРезидентът да се подготвя да излита от пРезиденството!! Сигнализирай за неуместен коментар