ПП-ДБ: Не сме под диктовката на чужди посолства, само информираме партньорски служби

Христо Иванов не вижда проблем в практиката за по-внимателно сваляне на имунитети на депутати

26.05.2023 | 19:00 Редактор: Петя Кръстева

"Продължаваме промяната" категорично отрече да работи под диктовка на чужди посолства. В свое изявление Кирил Петков попита дали забавянето на мандата от президента Румен Радев не е било синхронизирано с изявлението на Радостин Василев. 

Като целенасочена атака описа съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков изявлението на вече бившия депутат от формацията Радостин Василев.

"Явно възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген, е главната причина за днешната атака. От сутринта имаме координация на проруските сили в България - "Възраждане" и БСП", изтъкна той. 

Петков намекна и за намеса на президента в скандала със записите.

"Защо президентът продължава да бави връчването на втория мандат и дали е синхронизирано с днешната пресконференция?", попита той. 

Петков отговори и на някои от твърденията от записите, разпространени от Радостин Василев.

"Не сме съгласували с никое посолство предложението за нито една от службите до този момент, но ще информираме партньорските служби. Никой не може да повлияе на това да реформираме службите", категоричен бе депутатът.

Христо Иванов също реагира на запис, за който се твърди, че е негов. В него се обяснява за сформирането на комисия, която да пази имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Обсъждали сме практиката за много по-внимателно сваляне на имунитети. Абсолютно не виждам никакъв проблем", отбеляза той. 

Според Петков шефът на ДАНС е назначил охрана на депутат, визирайки Радостин Василев. Той подчерта, че ДАНС не охранява отделни лица, а само стратегически обекти. 

Вижте повече в репортажа Борислава Алексова.

Снимка: БГНЕС


4
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 10 месеца
3
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 10 месеца
Скандалните про100 к!р0, асен фасилеф, лорерци, атанасофци, борисофци са в сговор за държавна измяна и се самоизобличиха, че са агенти и шпиони на агресора сащ! Искам да видя про100 к!р0 по време на турското робство как ще моли агресора сащ за помощ! Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 0
волк
преди 10 месеца
Кирчо още ли се моташ в правителсвото смотайсе и не се показвай Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 10 месеца
Излезе на яве, че сащ ръководи най-демонстративно България! А лицата про100 к!р0, асен фасилеф, лорерци, атанасофци, борисофци са в сговор за държавна измяна! Сигнализирай за неуместен коментар